ΔΗ.ΠΑ.Κ.

Ποιοι είμαστε και πως οργανωθήκαμε

Είμαστε Δημοκράτες Πατριώτες, που ενωθήκαμε, αφού συμφωνήσαμε σε κοινή Διακήρυξη και Καταστατικό, που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση και εγκρίθηκαν!

Δίχως καν να γνωριζόμαστε προσωπικά μεταξύ μας, συναντηθήκαμε μέσα από μια ομάδα διαλόγου στο fb και αυτοοργανωθήκαμε ελεύθερα, δίχως αποκλεισμούς! Στελεχώσαμε με αυτοπροτάσεις τη Συλλογική μας Ηγεσία και τις Πολιτικές Γραμματείες της Κεντρικής Επιτροπής.
Όλες οι αυτοπροτάσεις έγιναν αποδεκτές! 

Με την ίδρυσή μας καλύψαμε το τεράστιο πολιτικό κενό, που έχουν αφήσει  τα συστημικά κόμματα! Είμαστε στο κέντρο του πολιτικού συστήματος και στην καρδιά της Δημοκρατίας και του Ελληνισμού! Προχωράμε μεθοδικά στη Δημοκρατική Πατριωτική Συμπαράταξη!

Η πολιτική μας καινοτομία είναι ότι δεν έχουμε ένα μεμονωμένο πρόσωπο ως αρχηγό, αλλά μια συμπαγή, πολυπληθή Συλλογική Ηγεσία!

Από το αναποτελεσματικό και ενίοτε εθνικά επικίνδυνο αρχηγοκεντρικό μοντέλο του ενός και την κληρονομική ολιγαρχία και οικογενειοκρατία που δεν μας τιμά ως λαό, προχωράμε στη σιγουριά της συλλογικής ηγεσίας. Όλοι είμαστε ισότιμοι και όλοι συνυπεύθυνοι για την εφαρμογή της πολιτικής μας γραμμής. Η ατομική αξιοσύνη είναι για μας ταπεινότητα και προσφορά.

Εξηγήσαμε και επαναλαμβάνουμε ότι, αυτή είναι καταστατική μας δέσμευση και επιλογή για να αποφύγουμε ομαδοποιήσεις και προσωποπαγείς συσπειρώσεις, ατομικούς ανταγωνισμούς και φίλαρχες νοοτροπίες, που μαρτυρούν κατάλοιπα απολυταρχικών αντιλήψεων και παλαιάς κοπής προτύπων! Απαλλάσσουμε τη Δημοκρατία μας από τα τριτοκοσμικά  κληρονομικά πολιτικά δικαιώματα γόνων, που φέρουν γνωστά επώνυμα και αναδείχνουμε τον πολιτικό λόγο, που στηρίζεται στην διαλεκτική των ιδεών και των αξιών!                                                                                                              

Ελληνικέ λαέ, Δημοκράτες Πατριώτες!

Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να ανασυστήσουμε, να οργανώσουμε και να εκφράσουμε τον δημοκρατικό πατριωτικό χώρο, που παρέμεινε όλα τα τελευταία χρόνια πολιτικά ορφανός. Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναπολούμε την διακήρυξη της Γ΄ Σεπτέμβρη του 1974, που εγκατέλειψαν όλοι οι επίγονοι του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Το σημερινό κομματικό κατεστημένο έχει κοινή συμπληρωματική ομοιοπολική πολιτική, συντήρησης του διεφθαρμένου και ξενόδουλου συστήματος διακυβέρνησης της χώρας, επειδή έχει τα ίδια ντόπια και ξένα αφεντικά και λειτουργεί ως υπαλληλικό τους προσωπικό!

Ανατρέπουμε αυτή την ιστορικά επικίνδυνη πολιτική αντινομία συγκροτώντας τον Τρίτο Πόλο Εξουσίας του πολιτικού συστήματος.
Είμαστε Κίνημα Βάσης και Αυτοοργάνωσης, οι δεσμοί μας είναι ηθικοί και ιδεολογικοί. Οι συνιστώσες δυνάμεις μας είναι δύο:
α) οι πιστοί στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου
β) οι Δημοκράτες Πατριώτες ανεξαρτήτως πολιτικής διαδρομής.

Η απόσταση μας από σοβινιστικές, ναζιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και ταυτόχρονα από αναρχοεθνομηδενιστικές, σταλινικές και σοσιαλνεοφιλελεύθερες απόψεις, μας καθιστούν την ενωτική δύναμη του Δημοκρατικού Πατριωτικού χώρου.

Σας καλούμε να συστρατευθείτε ισότιμα μαζί μας, για να αποτρέψουμε την κατάργηση του έθνους-κράτους μας από την παγκοσμιοποίηση και τις τουρκικές επιβουλές.

Δεχόμαστε στους κόλπους μας, εφόσον συμφωνούν με τη Διακήρυξη και το Καταστατικό, ως φυσικά πρόσωπα, όλους όσους θέλουν να συμπορευτούν με Προγραμματική Συμφωνία. Δεν θα πραγματοποιήσουμε εκλογική σύμπραξη με άλλα κόμματα και ομάδες.

Η συμμετοχή μας στις επόμενες εκλογές θα είναι αυτόνομη και αυτοδύναμη με πλήρεις και αξιόμαχους συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών. Οι υποψήφιοι βουλευτές μας θα επιλεγούν από την οργανωμένη μας βάση και θα έχουν εγγραφεί μέσα στα χρονικά όρια που θα ανακοινωθούν, ώστε να κινητοποιηθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά στην κοινωνία, για να προβάλλουν το Πρόγραμμα μας.

Δίπλα μας με απόλυτη διαφάνεια, είναι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που οραματίζονται μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες!
Σας καλούμε να ενταχθείτε στον μεγάλο αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 2021 και να γίνετε ενεργά στελέχη μας. 

Κύλιση προς τα επάνω