Ιδρυτική Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων

Ελληνικέ Λαέ, το ΔΗΠΑΚ είναι η δική σου οργανωμένη ιστορική συνείδηση και φωνή!

                       Η Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων

              του Δημοκρατικού  Πανελλήνιου Κινήματος

 

Ελληνικέ Λαέ,

Συναισθανόμενοι  τον ορατό σε όλους κίνδυνο, τα όργανα της νέας τάξης πραγμάτων και της ιμπεριαλιστικής  παγκοσμιοποίησης, μέσω των ενεργούμενων περιφερειακών τους δυνάμεων να συρρικνώσουν, να ακρωτηριάσουν και να διαμελίσουν την Ελλάδα, αναλαμβάνουμε την ιστορική ευθύνη να ιδρύσουμε και να συγκροτήσουμε ένα πλατύ Πανελλήνιο Παλλαϊκό Κίνημα Σωτηρίας, που δρώντας  στην κοινωνία και τους θεσμούς, θα δώσει το δυναμικό του παρόν στις εκλογές  με σκοπό να αποτρέψει την επαπειλούμενη εθνική καταστροφή και να οδηγήσει την χώρα στην αυτοδύναμη Ανάπτυξη, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την εδραίωση της Εθνικής Κυριαρχίας.   

Η αποτροπή κάθε εθνικής συμφοράς και των συνεπαγόμενων δεινών του ελληνικού λαού και η χάραξη μιας αναγεννητικής  πορείας της Πατρίδας και Ελληνισμού είναι οι κύριοι άξονες πολιτικής του νέου Κινήματος.

Τρείς είναι οι συνιστώσες ιδρυτικές δυνάμεις:                                                                  

Α) Οι πιστοί στην Γ΄ Σεπτέμβρη του 1974 και στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου. Β) Οι  Έλληνες Δημοκράτες Πατριώτες, που είναι  κομματικά Ανένταχτοι και πολιτικά Ελεύθεροι.   Γ) Η Ελληνική Νεολαία, που είναι η πρωτοπορία και η αιχμή της πολιτικής μας δράσης. Οι Δημοκρατικές Πατριωτικές Αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας συμπρωταγωνιστούν ενωμένες, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και πρόγραμμα εξόδου από την κρίση!                  

Η Δημοκρατική Πατριωτική Συμπαράταξη όλων αυτών των δυνάμεων, στην δομή της οποίας εντάσσονται ισότιμα και όσοι έχουν διαφορετική πολιτική διαδρομή, σε σχέση με τους προερχόμενους από το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, είναι η θεμελιώδης προϋπόθεση για την επιτυχία του κοινού Σκοπού. Η μετάλλαξη του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα το καπιταλιστικοποίησε πλήρως και το ενσωμάτωσε στο σύστημα, με ευθύνη των εκσυγχρονιστικών του κύκλων των Σημίτη- Βενιζέλου -Ανδρουλάκη και τη συνηγορία του Γιώργου Παπανδρέου που αναδείχθηκε σε ιστορικό πολιτικό αντίποδα της παρακαταθήκης και των αξιακών προταγμάτων του Ανδρέα Παπανδρέου.                          

Συμπαρατασσόμαστε αποφασιστικά με απόλυτο σεβασμό  στο Σύνταγμα και τα Εθνικά και Λαϊκά Δίκαια. Η προσήλωση στην Δημοκρατία, την Συμμετοχή, την Αυτοδιαχείριση και τα Πατριωτικά Ιδεώδη είναι οι απαραβίαστες καθοριστικές αρχές όλων των μελών μας. Προχωράμε με τις ανυπέρβλητες διαχρονικές μας αξίες,  που εκφράζουν και εμπνέουν ολόκληρο τον ελληνικό λαό, με έμφαση στον απανταχού Ελληνισμό, τον αγαπητικό, συγχωρητικό, αλληλέγγυο και αναστάσιμο Χριστιανισμό, την Δημοκρατία, την Φιλοπατρία, τον Πολιτισμό, την Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τον Κοινοτισμό και τον έμπρακτο Ανθρωπισμό.

 Ως προϋποθέσεις για την επιβίωσή μας, ως λαού και έθνους, επιλέγουμε τον δρόμο της Κοινωνικής και Οικονομικής Ανασυγκρότησης βάσει των παγίων ιστορικών και εθνικών μας χαρακτηριστικών.    

Αδιαπραγμάτευτοι όροι, επιδιώξεις και προτεραιότητες της πολιτικής μας παρουσίας και δράσης είναι:                                

Η ανάληψη της Ατομικής και Συλλογικής Ευθύνης, η Δημοκρατική Ελευθερία και Συμμετοχή, η Εθνική Ανεξαρτησία, η Εδαφική Ακεραιότητα, Η Διπλωματία των Ευέλικτων Αποτελεσματικών Διεθνών Συμμαχιών, η Κοινωνική και Οικονομική Ασφάλεια των Πολιτών -ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υπερεπείγουσα Δημογραφική αναστροφή-  η Κοινωνική Δικαιοσύνη, η Αυτοδύναμη Οικονομική Ανάπτυξη και η κατά το δυνατόν, Παραγωγική – Καταναλωτική Αυτάρκεια, με την εφαρμογή των νέων επιστημονικών, τεχνολογικών, αειφορικών μεθόδων.     

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες                                                                                                                                                                                                       

Η Ελλάδα πληρώνει διαχρονικά, τις συνέπειες της ανυπαρξίας μιας  Εθνικής Αστικής τάξης, που όφειλε να ηγηθεί στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και της ατομικής ιδιοκτησίας, ώστε να υπερασπιστεί το έθνος – κράτος των Ελλήνων! Το κενό αυτό οφείλει και αναλαμβάνει να καλύψει  μια νέα στιβαρή Εθνική Λαϊκή Ενότητα, που είναι η Πολιτική, Ταξική, Κοινωνική, Πολιτισμική, Παραγωγική και Καταναλωτική μας  Συμμαχία.

Η στρατηγική της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της ιμπεριαλιστικής επέκτασης του καπιταλισμού με αιχμή το νεοφιλελεύθερο κοινωνικό μοντέλο κατάργησης του έθνους κράτους, σβησίματος της εθνικής μνήμης, παραχάραξης της ιστορίας, κατάργησης των συνόρων και αναγκαστικής  επιβολής του πολυεθνικού-πολυπολιτισμικού προτύπου είναι, όλως περιέργως, κοινός τόπος για ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ. Σε αυτή την σοσιαλνεοφιλελεύθερη συμμαχία οφείλουμε να αντιπαραθέσουμε την σύγχρονη Εθνική Λαϊκή Ενότητα και την Δημοκρατικοπατριωτική Αντίσταση!

 Οι σύγχρονοι μη προνομιούχοι  Έλληνες και προϊόντος του χρόνου της συνεχιζόμενης κρίσης πτωχοποιούμενοι Έλληνες, καλούνται  να υπερκεράσουν τις δεδομένες πολιτικές ισορροπίες και στασιμότητες και να αντικαταστήσουν σε όλους τους τομείς, πολιτικούς και οικονομικούς,  την επικυρίαρχη ενδοτική, μεταπρατική και αντιπαραγωγική «αστική» τάξη της χώρας. 

Προϋπόθεση, για να σταματήσει το ξεπούλημα του λαού και του τόπου, είναι να έρθουν όλες οι σχολάζουσες και αδρανοποιημένες δημοκρατικές  πατριωτικές δυνάμεις στο προσκήνιο. Το Δημοκρατικό Πατριωτικό αντιμνημονιακό τόξο οφείλει να ενωθεί με ευθύνη και ολοκληρωμένη αντιπρόταση, για να αντιταχθεί στην συγχρονισμένη επίθεση των μνημονιακών δεσμεύσεων και να απαλλαγεί από αυτές.

Επιδιώκουμε να συγκροτηθεί αξιοκρατικά με γνώμονα την Ικανότητα και το Ήθος, η Πνευματική, Πολιτική και Παραγωγική Ηγεσία του τόπου.

Η διατύπωση Εθνικής Στρατηγικής  και το καλά επεξεργασμένο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας και του Ελληνισμού,  είναι  απαράβατες προϋποθέσεις  για την διασφάλιση της επιβίωσης και της  αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας.                             

Οι απειλές εναντίον της χώρας μας είναι:

-οικονομικές, μέσω της νεοαποικιακής Ευρωπαϊκής μας περιθωριοποίησης,

-κοινωνικές, μέσω της βίαιης εισόδου παράνομων μεταναστών και εγκατάστασης απεριορίστων πληθυσμών, κυρίως από Ασία και Αφρική,

– πολιτισμικές, με τη συστηματική αναθεώρηση και παραχάραξη της ιστορίας, των συμβόλων, των παραδόσεων και των εθίμων μας,

 -στρατιωτικές, με κύρια απειλή τον νεοοθωμανισμό της Τουρκίας.

Η υποτελής στα ξένα κέντρα εξουσίας πολιτική ελίτ της πατρίδας μας, υπόκειται από τους υποτιθέμενους συμμάχους, σε πολιτικούς αλλά και σε προσωπικούς εκβιασμούς και αποδέχεται τις  συνεχείς υπονομεύσεις των ελληνικών συμφερόντων, τους αποκλεισμούς από διεθνείς διασκέψεις, αλλά και τις κραυγαλέα ωμές απαγορεύσεις υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων, όπως όφειλε να σχεδιάζει και να πράττει μια Εθνική Δημοκρατική Κυβέρνηση.

Αλλάζουμε πορεία και ιεραρχούμε ξανά  τις εθνικές μας προτεραιότητες!                                                                

Η Διεθνής μας παρουσία και η Εξωτερική πολιτική, πρέπει να είναι πολυδιάστατες με δυναμικές πρωτοβουλίες, εναρμονισμένη με τα πολύπλοκα γεωπολιτικά δεδομένα της νοτιοανατολικής Μεσογείου. 

Ως σταυροδρόμι μεταξύ Βαλκανίων και Ασίας, ως Μεσογειακή χώρα, με δεδομένη την  θέση μας στον Νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουμε να βρούμε τον βηματισμό μας στον νέο πολύ-πολικό κόσμο και να εναρμονίσουμε τα συμφέροντα του έθνους με περίτεχνες πρωτοβουλίες ειρήνης και συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς.

Αναζητούμε συνομιλητές μας στην Τουρκία, όσους βρίσκονται στον αντίποδα της νέο-οθωμανικής φρενίτιδας  και του κεμαλικού επεκτατισμού και ασφαλώς μεταξύ των εκπροσώπων των  αφανών και εμφανών μειονοτήτων, αλλά και των λαϊκών δυνάμεων με αγνό ευρωπαϊκό προσανατολισμό και σταθερές σύγχρονες πολιτισμικές αξίες.                                                                                                             

Οι απανταχού Έλληνες που βρίσκεται σε ΗΠΑ, Καναδά, Κεντρική και Νότιο Αμερική, Αφρική, Αυστραλία-Ωκεανία, Ευρώπη και Ασία πολλαπλασιάζουν την δυναμική μας ως έθνος και οφείλουμε να βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή, επικοινωνία και συνεργασία μαζί τους. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλες τις ενεργείς δυνάμεις του Ελληνισμού σε όλο τον πλανήτη, αναδεικνύουμε τις οικουμενικές φιλελληνικές μας επιρροές,  ανασυσταίνουμε  το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Ελληνισμού της Διασποράς και το ενισχύουμε με σοβαρές θεσμικές και εθνικές αρμοδιότητες!                                                                                          

Η σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να είναι ισότιμη και διαυγής: «Ναι στην Ευρώπη ομοσπονδία των ισότιμων αλληλέγγυων Εθνών-Κρατών! Ναι στην Ευρώπη από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια. Αντίληψη που παραμένει ορθολογικά ισχυρή από την εποχή του ευρωπαίου οραματιστή στρατηγού Ντε Γκωλ!  Όχι στην Ευρώπη Κοινοπολιτεία Αυτόνομων και αυτονομημένων από τα κράτη Περιφερειών! Η σημερινή Ευρώπη δίχως όλες τις ανατολικές χώρες, θα παραμείνει για πάντα ανολοκλήρωτη».

Η Μεσόγειος, δίχως οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη της Βόρειας Αφρικής, θα παραμείνει διαρκές  θέρετρο βίαιων συγκρούσεων και παράνομων μεταναστευτικών ροών προς την Νότια Ευρώπη.                      Η Μέση Ανατολή δίχως ειρηνική συνύπαρξη και δίκαιη λύση αναγνώρισης  ενός διεθνώς εγγυημένου παλαιστινιακού κράτους, θα είναι διαχρονική εστία αποσταθεροποίησης. Οι Αραβικές εθνότητες και οι ιστορικοί λαοί της περιοχής, οφείλουν να βρουν ένα μόνιμο και σταθερό πλαίσιο συνύπαρξης, συνεργασίας και αλληλοκατανόησης.           

Η Τουρκία δίχως εκδημοκρατισμό, εξευρωπαϊσμό και αναγνώριση των δικαιωμάτων των Κούρδων και όλων των μειονοτήτων, θα παραμένει μόνιμος κίνδυνος για την μεσανατολική, μεσογειακή και παγκόσμια ειρήνη. Η Κίνα και η Ινδία δίχως ενεργειακή επάρκεια, έλεγχο ανάπτυξης πληθυσμού και δίκαιη συμμετοχή στο παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα, θα οδηγηθούν σε εσωτερικές κοινωνικές συγκρούσεις  και θα συμπαρασύρουν σε επώδυνη κρίση όλη την ανθρωπότητα. Αναπροσανατολίζουμε την διεθνή πολιτική μας με ξεκάθαρες αρχές, δίχως αγκυλώσεις και απαιτούμε από τους συμμάχους μας, να μας ανταποδίδουν απόλυτη, ουσιαστική και έμπρακτη αλληλεγγύη.                    

Το ΝΑΤΟ που έχει την ευθύνη της τουρκικής εισβολής και κατοχής του 40% της Κύπρου, είναι  υπόλογο για κάθε εχθρική και παράνομη ενέργεια της Τουρκίας  σε βάρος μας. Επομένως αν και όποτε δεχθούμε επίθεση ή παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν δικαιολογείται να μας ξαναπεί «Βρείτε τα μεταξύ σας»! Επειδή τότε η αποχώρησή μας θα είναι μονόδρομος!                                                                                             

Σταθερό μέλημά μας η Ασφάλεια, η Παιδεία, η Υγεία και η Ευημερία των Ελλήνων Πολιτών.                     

Με την δύναμη του πολιτισμού μας και την ευλογία του πανέμορφου τόπου μας, στρεφόμαστε στην ανάκτηση της χαμένης αίγλης, αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας, που τόσο βίαια, επιμελώς  μεθοδευμένα και άδικα στερήθηκε ο ελληνικός λαός μέσω των άδικων Μνημονίων υποταγής, που καθιστούν την χώρα δευτερεύουσα συμπληρωματική οικονομία και κοινωνία σε σχέση με τις άλλες κεντροευρωπαϊκές.                                                                                                           Επαναξιολογούμε τα πρότυπα ζωής και την εικόνα διεθνούς γοήτρου της χώρας, αναγορεύοντας ως κανόνα τις ελληνοκεντρικές αξίες και το φιλότιμο του λαού μας.                                                        

 Αντιστεκόμαστε στην παρακμή της Δύσης και στα ξενόφερτα αλλοτριωμένα, έθιμα και πολιτισμικά υποπροϊόντα. Αλλάζουμε τις αυτοκαταστροφικές καταναλωτικές συνήθειες, τον εθισμό στο ατομικό βόλεμα και την ευνοιοκρατία των κομματικών γραφειοκρατιών και ανατρέπουμε νοοτροπίες, που δεν αντιστοιχούν στην πολιτισμική μας κληρονομιά, όπως  την απαράδεκτη οδική και κυκλοφοριακή συμπεριφορά. 

Εκτιμούμε πως η νεοκαπιταλιστική, νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία είναι εντελώς απαράδεκτη και πρακτικά ανεφάρμοστη στα ελληνικά δεδομένα, καθώς η Ελλάδα δεν διαθέτει εργατική αριστοκρατία και συναφή σύμμαχα μεσαία κοινωνικά στρώματα, που συντηρούνται από τα υπερκέρδη των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων. 

Διαπαιδαγωγούμε την νέα γενιά με τις αρχές της Εθνικής Ενότητας, της Συνεργατικής Συλλογικότητας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Προωθούμε το Ολυμπιακό ιδεώδες της διαρκούς ειρήνης  και την Οικολογική Συνείδηση με την αρχή να «Σκεφτόμαστε Παγκόσμια και να Δρούμε Τοπικά». Δίνουμε στην νεολαία την δυνατότητα να αναπτύσσει τις δημιουργικές της ικανότητες, με προτεραιότητα και έμφαση στις νέες τεχνολογίες και  την ενημερώνουμε για τον ενδεδειγμένο οικογενειακό της προγραμματισμό, με παράλληλη έμπρακτη υλική υποστήριξη για την αναστροφή της δημογραφικής κρίσης. Απελευθερώνουμε τον χρόνο των γονέων με ολοήμερα σχολεία. Αναγορεύουμε τα Πανεπιστήμια μας σε Διεθνή Κέντρα Εκπαίδευσης.                                                                       

Η Ελλάδα να  γίνει πρώτος παγκόσμια προορισμός επιστημονικής γνώσης, πολιτισμικής μέθεξης, πτυχιακά αποδιδόμενου φιλοσοφικού λογισμού και αυτογνωσίας,  περιβαλλοντολογικής εμπειρίας και ελληνικής γαστρονομίας.  

 

Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας από κάθε μορφής εισβολή και εποικισμό.                                                                                           

Αποδεχόμαστε μόνο τους νόμιμους μετανάστες. Απορρίπτουμε την απαίτηση πολιτογράφησης οποιουδήποτε παράνομα εισερχομένου στην χώρα οικονομικού μετανάστη, που οδηγεί μελλοντικά με απόλυτη βεβαιότητα στον επικίνδυνο, κοινωνικά και εθνικά, διαμελιστικό μειονοτικό αυτοπροσδιορισμό. Ανθρώπινα δικαιώματα έχουν όλοι, πολιτικά αποκτούν μόνο όσοι είναι αληθινά πολιτικοί πρόσφυγες και τα δικαιούνται! Προειδοποιούμε αρχικά και στην συνέχεια με έκτακτη Σύνοδο Κορυφής αλλάζουμε το Δουβλίνο 2 ή οποιαδήποτε όμοια εκδοχή του, με την σύγκληση Ευρωπαϊκής διάσκεψης στην Αθήνα: «Κάθε οικονομικός λαθρομετανάστης επιστρέφει στην Τρίτη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης,  μέσω της οποίας παράνομα εισήλθε, την δε μεταφορά αναλαμβάνει η Frontex»!  Στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και στην ουσία παρακυβερνητικές, θα απαγορεύεται δια νόμου η κρατική άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση!

Στον νέο κόσμο της πολυπολικότητας και της ανάδειξης περιφερειακών δυνάμεων, οι συμμαχίες της χώρας οφείλουν να διασφαλίζουν και να εγγυώνται τα εθνικά δίκαια. Να αναπροσαρμόζονται και να επανακαθορίζονται στο περιεχόμενο τους, σε κάθε ανάλογη περίπτωση και όταν απαιτείται.

Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που χάραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου και οι επίγονοί του απεμπόλησαν, είναι υπαρξιακή πλέον ανάγκη για την Ελλάδα και τους Έλληνες. 

Σταθερές και ουσιαστικές ισότιμες σχέσεις με την Δύση, έντιμες και αμοιβαίες σχέσεις με την Ανατολή.

Συμμετέχουμε στο Ευρώ, αλλά δεν θα αφεθούμε  να στραγγαλιζόμαστε από αυτό. Δεν θα μας διαλύσουν μέσω αυτού. Λαμβάνουμε όλες τις αποφάσεις στο νομισματικό επίπεδο, από κοινού και σε συμμαχία με τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Γιαυτό δίνουμε τέλος στην άνιση ανταλλαγή προϊόντων και  την ανισοτιμία αμοιβών για ισοδύναμη εργασία. Δεν υπάρχει ενιαία αγορά με άλλη τιμή προϊόντος στην μία χώρα και την αισχροκέρδεια στην άλλη. Αυτά τα φαινόμενα, οργανωμένης κερδοσκοπίας, δεν γίνονται ανεκτά. Η σταθερή αναδιανομή πόρων υπέρ των υποβαθμισμένων περιοχών είναι δόγμα και δικαίωμα μας και κύριο χαρακτηριστικό μιας ισότιμης Οικονομικής και Κοινωνικής Ένωσης.

Ο στρατός μας για να είναι δύναμη ειρήνης και αποτροπής πολέμου, οφείλει να είναι σύγχρονος, επαρκώς εξοπλισμένος και αξιόμαχος. Η αμέλεια σε αυτό το καθήκον είναι εθνικά επιλήψιμη. Η παλλαϊκή άμυνα επανέρχεται σε εφαρμογή, με σύγχρονα τεχνικά μέσα και εκπαίδευση.

Οι εθνομηδενιστικές δυνάμεις που δρουν στην Ελλάδα, προερχόμενες από όλο φάσμα των διαφορετικών αφετηριών και πολιτικών προσεγγίσεων, είναι συνειδητοί ή αφελείς ιδεολογικοί  πράκτορες του εχθρού που επιβουλεύεται την Ελλάδα και τον λαό της. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας εξαφανίσουν, ώστε  να μετοικίσουν άλλοι στον τόπο μας εκδιώκοντας τους νόμιμους προαιώνια Έλληνες κατοίκους!                         

Ο επαπειλούμενος σταδιακός εξισλαμισμός εξηγεί και το εξελισσόμενο σχέδιο συνδυαστικά με τις αδίστακτες οργανωμένες καμπάνιες της συστηματικής αποχριστιανοποίησης  της χώρας. Η ιστορική παρουσία του ελληνικού έθνους,  που είναι αδιάλειπτα αυτόχθον στην περιοχή επί χιλιάδες χρόνια, δεν αναθεωρείται ούτε σβήνεται από τους πληρωμένους ψευδοεπιστημονικούς κύκλους του συστηματικού αφελληνισμού μας.

Δεν διακατεχόμαστε από κανένα σωβινισμό και μισαλλοδοξία απέναντι σε άλλους λαούς, ούτε ανεχόμαστε την αρνησιπατρία και την ανθελληνική υστερία οποιουδήποτε.

Η Διοίκηση και η Δικαιοσύνη, όπως άλλωστε και το πολιτικό προσωπικό της χώρας, πρέπει να απεξαρτηθούν στο σύνολο τους από την επιρροή αδιαφανών κύκλων,  που πειθαναγκάζουν σε υπεράσπιση συγκεκριμένων συμφερόντων. Στη Δικαιοσύνη θα παρασχεθούν όλες οι δυνατότητες και όλα τα μέσα για να  διευκολυνθεί στην γρήγορη και αμερόληπτη τήρηση των κωδίκων της. Εφοδιασμένη με σύγχρονο νομικό πλαίσιο, πρέπει να απαντήσει στην διογκούμενη εγκληματικότητα, να γίνει ταχύτερη, να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του απλού Έλληνα πολίτη  και να συμβάλλει ουσιαστικά σ΄αυτό που οφείλουν να κατατείνουν όλοι οι θεσμοί και οι πολίτες αυτής της Χώρας, «την Κοινωνική Δικαιοσύνη»!

Ένα λειτουργικό σύστημα απλής αναλογικής, οφείλει να διατηρεί την πολιτική σταθερότητα του κοινοβουλευτικού μας βίου, ως συνταγματικό άρθρο. Η Αυτοδιοίκηση να έχει και αυτή μόνιμο συνταγματικά κατοχυρωμένο σύστημα μορφής της απλής  αναλογικής, εμπλουτισμένη με σοβαρούς θεσμούς άμεσης δημοκρατίας, ώστε να απαλλαγεί από τον χυδαίο εμπαθή κομματισμό.

Ο συνδικαλισμός να αναβαθμιστεί και να είναι όργανο διεκδίκησης της εργατικής ισονομίας  και όχι συντεχνιακή συνάθροιση επαγγελματιών, που ενδιαφέρονται μόνο για τον προσωπικό τους κύκλο.

Η διάκριση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα λαμβάνει τέλος με πλήρη ισότητα μισθών και κυρίως  συντάξεων. Η εργασία αναδεικνύεται σε ένα δημιουργικό αγαθό και δικαίωμα και κάθε μορφή κακοπληρωμένης και υποβαθμισμένης απασχόλησης,  (όπως τα κατακερματισμένα ωράρια, οι αδικαιολόγητες προσωρινές εργασίες κλπ.) καταπολεμάται και απαγορεύεται.

Το δημόσιο να γίνει μια τεχνολογικά άρτια και αντιγραφειοκρατική υπηρεσία και να πάψει να είναι χρονοβόρος και δύσπραγος δυνάστης.

Το αποτελεσματικό και απροκατάληπτο φορολογικό σύστημα για να είναι δίκαιο, πρέπει να θεσπιστεί ως αναλογικός, σταθερός και αμετάβλητος εκλαϊκευμένος θεσμός. Πρέπει να αναθεωρείται, όταν είναι αναγκαίο, ανά δεκαετία και όχι χρόνο με τον χρόνο, ώστε να δημιουργείται επενδυτική και κοινωνική σταθερότητα, ασφάλεια και εμπιστοσύνη σε μακρύ ορίζοντα.

Το Ασφαλιστικό Σύστημα πρέπει να είναι βιώσιμο, αναπτυξιακό, αναδιανεμητικό και ανταποδοτικό. Συν τοις άλλοις, πρέπει να συνδεθεί με την θέσπιση ειδικής οικονομικής ρήτρας-τέλους, εισπραττόμενης από  την καταβολή μεριδίου που θα παράγεται από τις κάθε είδους πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως την άντληση των υδρογονανθράκων και την εξόρυξη ορυκτών πόρων.

Η ανάπτυξη, ως έννοια και περιεχόμενο να είναι εναρμονισμένη με την χωροταξική δημοκρατία σε ένα τόπο, που αξίζει να θεωρείται ένας παράδεισος αειφορίας, για κατοίκους και επισκέπτες. Είναι κατεπείγον να ληφθούν άμεσα νομοθετικά και προστατευτικά μέτρα, για την διάσωση των παράκτιων περιοχών, που κινδυνεύουν από την ανύψωση της επιφάνειας της θάλασσας και ασφαλώς επιβάλλεται να γίνει αναθεώρηση των πολεοδομικών σχεδίων, για την αποκατάσταση του μοναδικού στον κόσμο ελληνικού περιβάλλοντος.

Η κοινωνική πρόνοια πρέπει να εναρμονίζεται και ασφαλώς να παρέχεται- σε όλες τις περιθωριακές κοινωνικές ομάδες όπως π.χ. οι Ρομά, ώστε στο ορατό μέλλον να υπάρξει ουσιαστική ενσωμάτωσή τους και να μην διαιωνίζονται οι σημερινές ποικίλες κοινωνικές ανισότητες και η παραβατικότητα. Οι υποτροφίες στην νέα γενιά σπουδαγμένων παιδιών και η εξεύρεση αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, θα συμβάλλει πολύ στην αποτελεσματικότητα αυτής της επιλογής.

Μέχρι σήμερα οι κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις, όντας υποτελείς ντόπιων και ξένων συμφερόντων, ούτε θέλουν- ούτε μπορούν, να κάνουν την χώρα αντάξια των δυνατοτήτων της. Τις χαρακτηρίζει η ηθική,  πολιτική και ιδεολογική παρακμή και η εθνική ενδοτικότητα, καθώς τελούν σε καθεστώς υποτακτικής κηδεμονίας κάτω από τα εξωχώρια κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ακόμη κυριαρχεί η κληρονομική ψευτοδημοκρατία στην Βουλή με την διαδοχή των γόνων των πολιτικών οικογενειών. Επιτέλους να λάβει οριστικό τέλος, η τριτοκοσμική συνεχιζόμενη δυναστεία των δημοσίων αξιωμάτων. Φτάνει πια με τους ακατάλληλους και  επικίνδυνους κληρονόμους γνωστών επωνύμων. Δεν μας τιμά ως λαό η διαιώνισή τους. Η αποτροπή της συνέχειας αυτού του φαινομένου, αποτελεί κριτήριο του βαθμού της χειραφέτησης των υπεύθυνων Ελλήνων πολιτών!

Το Δημοκρατικό Πανελλήνιο Κίνημα είναι επίσημο και νόμιμο κόμμα. Προχωρήσαμε, με αυτόματα αποδεκτές όλες τις αυτοπροτάσεις,  στη στελέχωση της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής και συνεχίζουμε ως ανοιχτό λαογέννητο Κίνημα Βάσης! Η υγιής Πανελλαδική Δικτύωση του Πολιτικού Φορέα συνεχίζεται με αυτοοργάνωση των μελών και αυτοπροτάσεις ανάληψης κομματικών ευθυνών, ώστε να ανακτηθεί η Εθνική Υπερηφάνεια και η χαμένη Αξιοπρέπεια των Πολιτών. Όλα τα μέλη συμμετέχουν ισότιμα στην Πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη  Θέσεων του Κινήματος και εντελώς δημοκρατικά, όλα τα ιδρυτικά μέλη στο Εθνικό Συμβούλιο. Όλοι μαζί, ως πολιτικοί και ιδεολογικοί θεματοφύλακες, θα εκλέξουμε στο Πρώτο Συνέδριο μετά τις Ευρωεκλογές την Συλλογική  Ηγεσία εφαρμογής της Δημοκρατικής και Πατριωτικής Στρατηγικής μας. Είμαστε ώριμοι και θα αποδείξουμε, ότι είμαστε και άξιοι να το πράξουμε!

 Καλούνται σε Δημοκρατική Πατριωτική Συμπαράταξη και σε Εθνική-Λαϊκή Ενότητα, όλες και όλοι που έχουν δεδηλωμένες  κοινές αγωνίες και διάθεση αγώνα, για την επιβίωση του ελληνικού λαού. Η Διακήρυξή μας είναι το πλαίσιο εκπόνησης της ενιαίας πολιτικής γραμμής.

Οι ιστορικές στιγμές μας καλούν, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες Εθνικής Αφύπνισης.

Για να αποκρούσουμε σθεναρά και αποτελεσματικά τις επεκτατικές επιβουλές της Τουρκίας. Για να πείσουμε και να αναγκάσουμε τους συμμάχους να σταθούν δίπλα μας με βάση το Διεθνές Δίκαιο, ώστε να κλείσουν οι κερκόπορτες των εθνικών μας περιπετειών.

Για να διασφαλίσουμε την Εθνική μας Ακεραιότητα και Κυριαρχία. Για να μην συρθούμε σε ταπεινωτική συνεκμετάλλευση με την Τουρκία, των υδρογονανθράκων, που αποκλειστικά μας ανήκουν.

Μας ενώνει η κοινή θέση και δέσμευση, ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική, κανείς δεν γίνεται δεκτός ως μέλος μας, εάν αποδέχεται να ονομάζονται τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία» και είναι υπέρμαχος σχεδίων τύπου Ανάν για την Κύπρο.                                                                  

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι για την Ελλάδα ταπεινωτική και απαράδεκτη, αφού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε την γλώσσα και την εθνότητα των Σλαβοβουλγάρων ως Μακεδονική. Όσοι την υπέγραψαν, όσοι την χαιρέτησαν και όσοι την στηρίζουν, είναι Συνταγματικά επίορκοι και ενδοτικοί. Δυστυχώς τα περισσότερα κόμματα αποδέχθηκαν  την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» και αυτό είναι παραβίαση του εθνικού δόγματος, που έθεσε το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στις 18/2/1992. Η στάση της Βουλγαρίας που αρνείται την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και έθνους είναι ενδεικτική.

Επίσης δεν αναγνωρίζουμε την στρατιωτική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, ως τετελεσμένο γεγονός και δεν θεωρούμε ως λύση την επανένωση του νησιού, ως συνομοσπονδία δύο κυρίαρχων κρατών, αλλά την απομάκρυνση όλων των εποίκων,  την επιστροφή όλων των κατοίκων στα σπίτια τους και στις περιουσίες τους καθώς και των Τουρκοκυπρίων. Κύπρος Ενιαία, Ανεξάρτητη και Κυρίαρχη με πλήρη κατοχυρωμένα  και ισότιμα τα δικαιώματα της τουρκοκυπριακής μειονότητας.

Στηρίζουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και την θεωρούμε, ως κοινωνική και οικονομική ενδοχώρα του ελληνικού έθνους-κράτους, αναγνωρίζοντας την οφειλόμενη έμπρακτη ευθύνη μας για συνεχή αναπτυξιακή υποστήριξη, για ανθρώπινα, περιουσιακά και πολιτικά δικαιώματα. Στηρίζουμε την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία των Ελλήνων Πομάκων και δίνουμε οριστικό τέλος στον βίαιο και παράλογο εκτουρκισμό τους.

Κάποιοι από εμάς, που συμμετείχαμε ανιδιοτελώς, στο ΠΑΣΟΚ σαν ψηφοφόροι, μέλη και στελέχη του, στρατευόμαστε πλέον στην νέα προσπάθεια, με επίγνωση  της συλλογικής και ατομικής μας αποστολής. Αναλαμβάνουμε το βάρος των ευθυνών,  του χρέους και του καθήκοντος, να συνεχίσουμε τον αγώνα, για   Εθνική Ανεξαρτησία,  Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση. Στον ίδιο δρόμο των βασικών αρχών που χάραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, για  να γίνει αυτός ο τόπος καλύτερος, να αλλάξει θετικά και πολυεπίπεδα η Ελλάδα και να έχει κύρος, σεβασμό και διεθνή αναγνώριση. Νιώθουμε δικαίωση που αντιταχθήκαμε στην μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ, την αλλοίωση του χαρακτήρα και της φυσιογνωμίας του και την μετατροπή του σε κόμμα, που δεν έχει καμία σχέση με την ιδρυτική του διακήρυξη και την αξιακή βάση της πρωτογενούς προσφοράς του. Νιώθουμε κυρίως ιστορικό καθήκον, να ενωθούμε ισότιμα και με πλήρη αλληλοσεβασμό, με όλους τους Δημοκράτες Πατριώτες, που έχουν τις ίδιες και παράλληλες ιδέες, αγωνίες, πίστη και όραμα για την Ελλάδα. Πέρα από ατομικές διαδρομές, δίνουμε το χέρι  σε όσες και όσους θέλουν να κάνουμε από κοινού την ιστορική υπέρβαση, με βάση την Διακήρυξη, εντασσόμενοι ως φυσικά πρόσωπα με κοινή Προγραμματική Κυβερνητική Συμφωνία στον  νέο πολιτικό σχηματισμό, που δεν κουβαλά τις πολιτικές παθογένειες του παρελθόντος και αναδείχνει το νέο και το πολιτικά υγιές.  

Η σύγκρουση με το κατεστημένο και ο δημοκρατικός πατριωτισμός είναι κοινό μας μέλημα!

Ιδρύσαμε τον πολιτικό φορέα της  Δίκαιης Πολιτικής και Κοινωνικής Μεταρρύθμισης, ισότιμα μαζί με κάθε  Έλληνα Πατριώτη  –  Δημοκράτη δίχως καπέλα, κλίκες  και διοικητικούς αποκλεισμούς. Για να εφαρμοστεί επιτέλους για πρώτη φορά στην  Ελλάδα η Πρωτοποριακή Αντίληψη και Πρακτική  της Υπεύθυνης  Συλλογικής Ηγεσίας. Οι μέχρι σήμερα δοκιμασμένοι αρχηγισμοί σπανίως αναγορεύουν ηγέτες. Ο ένας από μόνος του έχει αποδειχθεί, ότι είναι θεωρητικά ευάλωτος σε συκοφαντίες, φυσική και ηθική εξόντωση, σε εκβιασμούς, σε πιέσεις για άνομες συναλλαγές και η όποια ανθρώπινη άγνοια,  αδυναμία ή ανεπάρκεια του, αποβαίνει καταστροφική για την πατρίδα.

Για να έχουν ουσιαστική αξία και καθοριστικές αρμοδιότητες, όλοι οι συμμετέχοντες που ανέλαβαν την πρωτοβουλία και όσοι εντάσσονται στο Κίνημα και όχι οι αρεστοί των μέσων μαζικής χειραγώγησης και οι ύποπτα προωθούμενοι, μέσω της προπαγάνδας του μεθοδευμένου αντεθνικού και αντιλαϊκού, ενδοτικού και νεοταξικού αποπροσανατολισμού.

 Για να προβάλλουμε με την πρωτοβουλία μας, νέα πρότυπα για το πώς λειτουργούν τα σύγχρονα κόμματα, με καλά επεξεργασμένα Κυβερνητικά  Προγράμματα, που θα τα εφαρμόζουμε πιστά και πειθαρχημένα δίχως παρεκκλίσεις. 

Για να γίνει γενικευμένη κάθαρση του πολιτικού συστήματος, από την διαπλοκή και την πολιτική υπαλληλοποίηση, σε ντόπια και ξένα επιχειρηματικά οικονομικά κατεστημένα και γεωπολιτικά συμφέροντα.

Για  να κρατήσουμε παντοτινά την αυτονομία μας από ανθελληνικές μυστικές εταιρείες, ξένα κέντρα εξουσίας και παρακυβερνητικές ομάδες πίεσης και ελέγχου της χώρας.

Για να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη Παγκόσμια Εθνοσυνέλευση του Ελληνισμού.

Για να διορθωθούν και να μην επαναληφθούν τα κυβερνητικά λάθη του παρελθόντος, που έβλαψαν τον λαό και την πατρίδα.

Για να αποφευχθούν οι λαθεμένες επιλογές εκ μέρους του συστηματικά παραπληροφορημένου λαού, που δεν αποδέχεται την ατομική ευθύνη και την συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν και επαφίεται σε επιτήδειους πολιτικούς σωτήρες. Οι πολίτες με την παρότρυνσή μας, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων και ενεργούν με κοινωνική συνείδηση και γνώμονα το εθνικό συμφέρον!

Για να ανακτηθεί η Εθνική Ανεξαρτησία.                                                                                

Για να εδραιωθεί η Πολιτική Δημοκρατία.                                                                          

Για να επιδιωχθεί η Οικονομική Δικαιοσύνη.

Για να συγκροτηθεί ο Κυβερνητικός Τρίτος Πόλος Εξουσίας ανάμεσα στους δύο ιστορικά συστημικούς και ομογενοποιημένους τεχνητούς πόλους αλληλοσυμπλήρωσης, ώστε να πάψουν τα ελληνικά κόμματα να είναι κακέκτυπα ξένων προτύπων και προσανατολισμών.                             

Σας καλούμε όλες και όλους να πυκνώσετε τις δυνάμεις του δικού σας πολιτικού φορέα, για την Νέα Αλλαγή, που χρειάζεται η Πατρίδα και ο Λαός, με αναγνώριση και μη επανάληψη των λαθών του παρελθόντος και εμπλουτισμένη με τα σύγχρονα προτάγματα της ιστορίας.                               

Το Δημοκρατικό Πανελλήνιο Κίνημα ανήκει στο λαό και το έθνος και υπηρετεί αποκλειστικά αυτά τα συμφέροντα. Οργανωθείτε ισότιμα μαζί μας, για να ανήκει ξανά η Ελλάδα στους Έλληνες!                                                               

                                                                                                 
             

 

Κύλιση προς τα επάνω