Η αφόρητη ομοιότητα των πολιτικών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση του Προέδρου και μέλους του Πολιτικού Γραφείου Δημήτριου Μητρόπουλου.

Μετά την έξαρση της πανδημίας, που οι περισσότεροι των ειδικών χαρακτηρίζουν ως «τρίτο κύμα», ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλες μνημονιακές δυνάμεις έχουν σηκώσει τη σημαία της επέκτασης και ισχυροποίησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας καθώς και της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών και υποδομών.

Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα κατά περίσταση γιατί έχει ιδεολογικές και προγραμματικές προκαταλήψεις σε οτιδήποτε επεκτείνει τα δημόσια συστήματα, ανεξαρτήτως αν, σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμβαίνουν τα εντελώς αντίθετα ως προς τις Υποδομές Υγείας. Εξάλλου, στις οριακές περιπτώσεις, προτιμά να χρησιμοποιήσει κατά βούληση τις ιδιωτικές υποδομές. Η μόνιμη στήριξη και ισχυροποίηση του ΕΣΥ είναι εκτός του DNA της σημερινής νεοφιλελεύθερης ΝΔ, η οποία βλέπει τη χώρα ως πεδίο «εταιρικής διακυβέρνησης».

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ, προσβλέποντας -όπως πάντα- στην ασθενή μνήμη των πολιτών, ξαναπαίρνει τη σημαία των κρατικοποιήσεων και της επέκτασης των δημοσίων συστημάτων του Κοινωνικού Κράτους. Η ιερή αγανάκτηση όμως των στελεχών του για τα πεπραγμένα της ΝΔ, όχι μόνο δεν πείθει τους μνήμονες πολίτες, αλλά προξενεί αγανάκτηση. Όλοι πρέπει να θυμηθούν ότι, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, το ΕΣΥ είχε αφεθεί στην τύχη του, διαρκώς υποβαθμιζόμενο, ποιοτικά και ποσοτικά. Η προεκλογική υπόσχεση και προγραμματική δέσμευση ότι το επάγγελμα του νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού θα χαρακτηριστεί «βαρύ και ανθυγιεινό» ρίχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Τώρα το επαναφέρει μολονότι γνωρίζει ότι το γ’ Μνημόνιο (που αυτός εισήγαγε) ουσιαστικά απαγορεύει τέτοιους, απολύτως δικαιολογημένους, εργασιακούς χαρακτηρισμούς που συνεπιφέρουν ευνοϊκότερες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

Το γ’ και καταστροφικότερο όλων Μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί του νόμοι προβλέπουν καλύτερη εργασιακή και μισθολογική μεταχείριση μόνον για τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Τράπεζας της Ελλάδας!!
Όταν κάποιος επιμελής μελετητής των εφαρμοστικών νόμων του γ’ Μνημονίου υπενθυμίσει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα ψηφισθέντα, τότε με άναρθρες κραυγές προσπαθούν να διακόψουν τη συζήτηση ή να ισχυριστούν το πασίδηλο ψεύδος ότι «τώρα βγήκαμε από τα Μνημόνια», για τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι θα ισχύουν για πολλές δεκαετίες ακόμη!

Αλλά η μεγαλύτερη υποκρισία αφορά στο ίδιο το καθεστώς και τον χαρακτήρα του ΕΣΥ.
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ως κυβέρνηση, σχεδόν μηδένισαν τη χρηματοδότησή του από τις δημόσιες επενδύσεις και αντ’ αυτού θέσπισαν την παρακράτηση ύψους 6% επί κάθε είδους σύνταξης. Ανέθεσαν δηλαδή στους πενόμενους (στην πλειοψηφία τους) συνταξιούχους τη συντήρηση και λειτουργία του ΕΣΥ.
Όλα τα παραπάνω είναι αναμφισβήτητα και ισχύουν μέχρι σήμερα!!

Με άλλα λόγια, Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση ερίζουν επί ενός ζητήματος που από κοινού ψήφισαν εφήρμοσαν και εξακολουθούν να εφαρμόζουν ως κυβερνήσεις μέχρι σήμερα!!

Με την τεχνητή αυτή όξυνση και αντιπαράθεση προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών από την πρωτοφανή ομοιότητα των πολιτικών τους. Με λεκτικούς χαρακτηρισμούς, υφολογικά στοιχεία και επικίνδυνες κινητοποιήσεις προσπαθούν να προβάλλουν τις δευτερεύουσες και τριτεύουσες μικροδιαφωνίες τους ώστε να περιχαρακώσουν την πεπλανημένη εκλογική τους βάση. Το ερώτημα είναι αν οι Έλληνες πολίτες έχουν τη διάθεση και τη συνειδησιακή εγρήγορση να διακρίνουν την ομοιότητα των πολιτικών τους που τεκμηριώνεται με ντοκουμέντα, κείμενα νόμων και καθημερινή πρακτική.

Η αφόρητη ομοιότητα των πολιτικών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Κύλιση προς τα επάνω