Σημαντικές αποφάσεις του πολιτικού γραφείου και της εκτελεστικής γραμματείας

1)      Αποφασίζουμε την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης Θέσεων και του Πολιτικού Προγράμματος την 25 και 26 Σεπτεμβρίου του 2021! Πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός που θα αποδείξει ότι είμαστε η νέα, σοβαρή, υπεύθυνη, ξεχωριστή, ικανή, ανερχόμενη δύναμη του πολιτικού φάσματος.

2)      Αποφασίζουμε την διεύρυνση των πολιτικών οργάνων δυναμώνοντας τις πολιτικές γραμματείες με στελέχη που αυτοπροτάθηκαν από την βάση του Κινήματος. Εξουσιοδοτείται το πολιτικό γραφείο να τα κατανείμει στις γραμματείες που επιθυμούν. Η παρουσία τους είναι ισότιμη. Η υπέρβαση του αριθμού των μελών εγκρίνεται λόγω της προετοιμασίας του Κινήματος για τις εκλογές και για την Πανελλαδική  Συνδιάσκεψη.

3)      Η Εκτελεστική Γραμματεία,  θα συγκαλείται πλέον με τις τριμελείς γραμματείες της παρούσες με εξαίρεση την 9μελή γραμματεία Νεολαίας, που θα παρίσταται σύσσωμη.

4)      Κάθε μέλος της                 Κεντρικής Επιτροπής έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε μία γραμματεία επίσημα και σε άλλη μία εφόσον το δηλώσει. Τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου δύνανται να συμμετέχουν σε όποια γραμματεία επιθυμούν. Για κάθε γραμματεία υπάρχει οπωσδήποτε αρμόδιο και υπεύθυνο να την υποστηρίζει ένα τουλάχιστον μέλος του πολιτικού γραφείου

5)      Αποφασίστηκε να ενταχθεί στην σύνθεση του Πολιτικού Γραφείου ο σύντροφος Παπαντωνίου Κωνσταντίνος.

6)      Υπεύθυνη Γυναικών εκ μέρους του Πολιτικού Γραφείου ανέλαβε η συντρόφισσα  Μίκα Παπά-Σέβου.  Ως γραμματέας Γυναικών τοποθετείται η συντρόφισσα  Πέγκα-Φράγκα Ευπραξία.                                             

7)      Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης  αναλαμβάνει πλέον σε συνεχή ροή να εκδίδει ανακοινώσεις και να τις στέλνει στα μέσα ενημέρωσης. Να το τροφοδοτούν όλες οι γραμματείες με προτάσεις!

8)      Συστήνεται γραμματεία  Επικοινωνίας, την οποία αναλαμβάνει ο σύντροφος Διαμαντόπουλος Παναγιώτης.  

9)      Εντός των ημερών θα κληθούν όλα τα στελέχη και τα μέλη να καταθέσουν την πρώτη έκτακτη συνδρομή τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Κινήματος

10)   Άμεσα ετοιμάζονται τα πρώτα μας φυλλάδια για να μοιραστούν σε όλη την Ελλάδα και να γίνει γνωστό το Κίνημα απ άκρου σε άκρο σε όλη τη χώρα.

11)   Άμεσος Οργανωτικός Στόχος είναι να διπλασιάσουμε τα ενεργά μέλη μας, κάθε μέλος καλείται να παροτρύνει και να εγγράψει άλλο ένα στο Κίνημα μέσω της ιστοσελίδας μας.

12)   Επόμενος οργανωτικός στόχος θα είναι η συγκρότηση των Περιφερειακών Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργάνων του Κινήματος

13)   Η γραμματεία αυτοδιοίκησης οφείλει να βοηθήσει σε όλη τη χώρα την ίδρυση Δημοτικών Κινήσεων και να ενισχύει την παρουσία τους στην κοινωνία.

14)   Η γραμματεία ΕΒΕ να ιδρύσει τη Συνδικαλιστική Παράταξη που θα πρόσκειται στο Κίνημα.

15)   Κάθε γραμματεία αναμένουμε να φέρει την εισήγηση της να τεθεί σε εσωκομματική διαβούλευση και να οριστικοποιηθεί εν όψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

Η δράση μας στην κοινωνία είναι το επόμενο βήμα που θα αναδείξει το Κίνημα ως εναλλακτική δύναμη Εθνικής και Λαϊκής Εξουσίας. Ενότητα-ιδεολογική και πολιτική συνοχή-αγωνιστική παρουσία και εδραίωση του ΔΗ.ΠΑ.Κ στην καρδιά και την συνείδηση του ελληνικού λαού.

Σημαντικές αποφάσεις του πολιτικού γραφείου και της εκτελεστικής γραμματείας
Κύλιση προς τα επάνω