Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Στο νέο νομοσχέδιο του υφυπουργού αθλητισμού, το οποίο είναι αναρτημένο στη διαβούλευση, υπάρχει ένα σημείο το οποίο, όσο σκανδαλώδες φαίνεται αρχικά, στην πράξη θα αποδειχτεί ότι αποτελεί την οριστική ταφόπλακα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι όλοι αθλητές – ριες, όλων των αθλημάτων, ηλικίας 18+, θα είναι ελεύθεροι να διαπραγματευτούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, χωρίς να έχει κανένα λόγο, το σωματείο στο οποίο ανήκουν.
Βλέπουμε λοιπόν, ότι ο Αυγενάκης, προωθεί την άλωση των σωματείων, από τα μαγαζιά-επιχειρήσεις, που έχουν στηθεί σε όλα τα αθλήματα, τα οποία τάζοντας τα πάντα, θα ΄΄κλέβουν΄΄, τα αστέρια των σωματείων. Και το σωματείο που έχει επενδύσει τόσα χρόνια πάνω σε αυτούς τους αθλητές;
Είναι πασιφανές πια, ότι ο Αυγενάκης και το επιτελείο του, δεν έχουν ιδέα από αθλητισμό, δεν έχουν ιδέα το πως διοικείται ένας σύλλογος, δεν έχουν ιδέα, το τι θυσίες γίνονται για να παραμείνουν ζωντανοί οργανισμοί οι σύλλογοι, δεν έχουν ιδέα ότι υπάρχουν σωματεία-επιχειρήσεις, που τους νοιάζει μόνο το κέρδος και τώρα πανηγυρίζουν.
Κάθε ημέρα ο Αυγενάκης με τις ενέργειες του, έρχεται και επιβεβαιώνει, αυτό που βροντοφωνάζει πια ο κόσμος του αθλητισμού, ότι αποτελεί το μοναδικό υπουργό της κυβέρνησης χωρίς αντικείμενο, αφού πρώτα έχει πειθαρχήσει στις επιταγές και απόψεις της κυβέρνησης Τσιόρδα κλπ, τώρα υποκύπτει και στις ορέξεις και στα θέλω των επιχειρηματιών του αθλητισμού.
Ένα ακόμη σημείο κριτικής του νομοσχέδιου, είναι ότι επιτρέπεται πια  σε α) ομογενείς, β) πολίτες κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), γ) πολίτες τρίτης χώρας και ανιθαγενείς που διαμένουν νόμιμα στη χώρα με άδεια διαμονής σε ισχύ, ή είναι κάτοχοι βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για την έκδοση άδειας διαμονής της παρ. 5 του άρθρου 8 ή της παρ. 4 του άρθρου 9 του ν. 4251/2014 (Α` 80) και δ) πολίτες τρίτης χώρας ή ανιθαγενείς που διαμένουν στη χώρα είτε ως δικαιούχοι διεθνούς προστασίας είτε ως αιτούντες διεθνή προστασία, να συμμετέχουν άμεσα στα ελληνικά ερασιτεχνικά διασυλλογικά πρωταθλήματα τοπικού, περιφερειακού ή πανελλαδικού επιπέδου και στους ελληνικούς ερασιτεχνικούς αγώνες κυπέλλου, ατομικών ή ομαδικών αθλημάτων. Εδώ πια ανοίγει ορθάνοιχτα η κάνουλα εισαγωγής ξένων αθλητών, χωρίς ιδιαίτερες προϋποθέσεις, σε βάρος φυσικά των Ελλήνων αθλητών και πάλι.
Θα βρεθεί επιτέλους κάποιος να σταματήσει τον Αυγενάκη, πριν γκρεμίσει ολόκληρο τον αθλητισμό;

Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Κύλιση προς τα επάνω