ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ μετά την δήλωση του αμερικανού υπουργού άμυνας, ότι η Ελλάδα θα στείλει στην Ουκρανία νέα οπλικά συστήματα παράκτιας άμυνας, πυρομαχικά ,άρματα μάχης και τεθωρακισμένα  οχήματα, εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την διαφωνία του.

Η απόφαση αυτή   αποδυναμώνει την αμυντική θωράκιση της χώρας και των νησιών μας. Δημιουργεί τετελεσμένα γεγονότα και φέρνει από το παράθυρο την απαίτηση του ένοχου γείτονα για αποστρατικοποίηση των νησιών μας. 

Η αποκάλυψη για την αποστολή όπλων από το αμερικάνικό πεντάγωνο, και η καθυστερημένη αντίδραση  και δημοσιοποίηση δύο ημερών  της παραβίασης του εναέριου χώρου στην Αλεξανδρούπολη, είναι συμπεριφορές χώρας δορυφόρου.

 Έντονος είναι ο προβληματισμός μας, για το τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον, μετά την προσωπική επίθεση του Ερντογάν στον  Μητσοτάκη, και  την αποστολή μεγάλου αριθμού σκαφών με πρόσφυγες.

 Η  εξωτερική και αμυντική πολιτική της πατρίδας μας, πρέπει να μείνει έξω από τις λογικές της θριαμβολογίας και της επικοινωνίας.

Η Ελλάδα έχει χάσει την ηθική της υπεροχή, την εθνική της αυτοπεποίθηση και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο σε πρωτοβουλίες ειρήνης, όπως έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στο παρελθόν με την πρωτοβουλία των έξι, τον Μακάριο, τον Αραφάτ και τους αδέσμευτους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κύλιση προς τα επάνω